Produkt.nu

Artiklar, nyheter och tips om produkter

Hund på sommaren - Detta behöver du

Är du hundägare sedan länge har du säkert koll, men för dig som nyligen skaffat hund så finns det saker du måste tänka på när det är varmt. Saker som kan innebära skillnaden mellan liv och död för ditt djur om det vill sig illa men även för trivsel och välmåendet i allmänhet. 

Hundar kan inte svettas som vi människor och det gör att de lättare blir överhettade. Hade de levt i det vilda hade de sökt upp skugga och svalare områden. I din vård är det ditt jobb att erbjuda detta. Se till att ha en sval plats där de kan vila och se till att det alltid finns vatten att dricka. Låt inte hunden "sola" med dig efter ett bad, vattnet i pälsen blir mycket varm och kan vara dödligt. Låt hunden torka i skuggan. 

3 saker du bör skaffa

Att ge hunden svalka och vatten under varma dagar är viktigt, och det finns saker du kan köpa för att göra djurens liv lite enklare. Du kan hitta mer information på Husdjursrevyn. Men tre saker jag anser att alla hundägare ska ha är:

  1. Kylväst - Det är en väst som man fuktar med vatten. Den kommer att fungera lite som ett kylskåp när ni är ute i solen. Vattnet avdunstar ur västen och drar då värme från kroppen. 
  2. Kylfilt - En filt du kan placera hemma på govet om du har det varmt. Hunden får då en sval plats. 
  3. Tass-skydd - När asfalten är så varm att den nästan smälter så gör det ont att gå på den. Känn med baksidan av din hand. Om det bränns bör din hund ha skydd på tassarna, eller erbjudas att gå enbart på gräs. 
15 Jun 2023